Jumaat, 9 Mac 2012

PULIH KEMBALI (11/2012)


 • SEMASA BERMAJIKAN LELAKI LOMBOK BAGI KERJA-KERJA KAIT SAWIT, SAYA BANYAK MEMBUAT RAYUAN, MOHON BELAS IHSAN. PROTES, KRITIKAN APABILA PEKERJA SAYA YANG SEDANG SAYA USAHAKAN PEMUTIHAN MEREKA M ELALUI AGEN DAN USAHA SENDIRI DI SAMPING UNTUK MEMURNIKAN IMEJ KERAJAAN, RAKYAT DAN NEGARA INI DI MATA MEREKA YANG MENJADI MANGSA SIKAP TIDAK BERTANGUNGJAWAB MAJIKAN MEREKA SEBELUM SAYA, DITANGKAP DAN DITAHAN DI DEPOH AJIL DAN KEMUDIANNYA DIPINDAHKAN KE PEKANAN NENAS. EKORAN DARI ITU PIHAK FELCRA BERHAD PONDOK NYAMUK YANG MENGKONTRAKKAN SAYA MENGAIT SAWIT DI PADANG BUAL JERTEH MEMBATALKAN KONTRAK SAYA EKORAN SURAT KDN/IMIGRESEN YANG DIHANTAR KEPADA AGENSI BERKENAAN. WALAUPUN SAYA KEHIANGAN PELUANG MENCARI REZEKI YANG HALAL, SAYA BERSYUKUR KERANA SAYA DAPAT BANYAK ILMU DAN MAKLUMAT. ATAS NAMA KEPENTINGAN IMEJ KERAAAJAAN, RAKYAT DAN NEGARA, SAYA AKAN TERUS BUAT PENDEDAHAN BAGI APA YANG PERLU DIDEDAHKAN/DIEGUR/DIKRITIK/DIBONGKAR SELAGI SAYA DIBERI KUDRAT ATAS TUNTUTAN FARDU KIFAYAH, INSYAALLAH. HILANG NIKMAT DI DUNIA TAK APA ASALKAN AKAN MENDAPAT NIKMAT DAN RAHMAT DI AKHIRAT.

  NOTA KDN KEPADA SAYA MELALUI FACEBOOKNYA;
  Kementerian Dalam Negeri (KDN) Ramli Abdul Halim: Pihak Kementerian mengucapkan terima kasih di atas keprihatinan tuan dalam mengatasi kebanjiran warga asing di negara kita. Program 6P adalah usaha penting dalam agenda menangani jenayah rentas sempadan khususnya jenayah pemerdagangan orang dan penyeludupan manusia. Untuk makluman tuan jua, Operasi Penguatkuasaan 6P diketuai oleh Jabatan Imigresen Malaysia sebagai agensi peneraju dan disokong oleh pelbagai agensi lain termasuklah hampir 3,000,000 anggota Ikatan RELA, 125,000 Anggota Polis dan 110,000 Anggota Tentera. Justeru, Program 6P ini secara rasionalnya akan membantu memantapkan pengurusan warga asing di negara ini dan membantu mengawal perkembangan jenahah di negara ini.


 • NOTA BALASAN SAYA KEPADA KDN MELALUI FACEBOOK KDN:

  Ramli Abdul Halim Terima kasih kembali. Saya maklum. Untuk makluman, saya tidak lagi bergiat dalam industri sawit kerana setelah setahu lebih saya menceburinya, saya dapati amat sukar untuk dapatkan pekerja mahir. Kalau ada pun adalah dari Lombok Timur yang tidak mempunyai dokumen lengkap dan untuk memutihkan mereka selain dari agak sukar kerana saya menemui mereka setelah tempoh biomterik telah tamat, ianya juga memerlukan kos yang tinggi. Pihak Felcra juga telah membatalkan kontrak saya kerana saya gagal memenuhi target jumlah kaitan sawit apabila orang yang saya gunakan ditahan oleh imigresen. Pada kesempatan saya mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih kerana akhirnya pekerja saya SUDIR, AMAT RIPALDI dan BAKRI dibebaskan dan dihantar pulang ke negara mereka. Saya anggap urusan saya dengan KDN, Imigresen dan agensi yang berkaitan telah selesai. Andainya pada masa akan datang saya mendapat peluang keerja yang memerlukan penggunaan rakyat -asing, saya ada garis panduan, berbanding sebelum ini saya serba kabur dalam urusan semacam ini. Sekali lagi terima kasih.

  PADA KESEMPATAN INI SAYA MENGAMBIL PELUANG MENYAMPAIKAN UCAPAN TERIMA KASIH DARIPADA SUDIR, BAKRI DAN AMAT RIPALDI SERTA ISTERI, ANAK-ANAK, IBUBAPA, SAUDARA MARA DAN JIRAN SEKAMPUNG MASING-MASING KEPADA KERAJAAN, RAKYAT DAN NEGARA MALAYSIA DIATAS PEMBEBASAN MEREKA. JANJI MEREKA JIKA MEREKA TIDAK DIANGGAP MEMBEBANKAN KERAJAAN, RAKYAT DAN NEGARA MALAYSIA, MEREKA AKAN DATANG LAGI UNTUK MENCARI REZEKI DALAM BIDANG KAITAN SAWIT YANG MANA ITULAH KEPAKARAN MEREKA JIKA ADA MAJIKAN YANG MAHU MENJADIKAN MEREKA BERADA DI MALAYSIA DALAM KEADAAN PUTIH DAN HALAL. KEPADA KALANGAN YANG NAKAL DAN MUNGKIIN HILANG PERTIMBANGAN KERANA TEKANAN TUGAS DAN TELAH AGAK MENGKASARI MEREKA, KATA MEREKA DENGAN PENUH IKHLAS MEREKA MAAFKAN  DAN MOHON SUPAYA MEREKA DAN RAKAN-RAKAN RAKYAT ASING YANG DITAHAN KERANA MASALAH DOKUMEN YANG TIDAK SEMPURNA TIDAK DILIHAT DAN DILAYAN SEBAGAI PENJENAYAH ATAU PEMAIN NARKOTIK, TERUTAMA BAGI YANG PERTAMA KALI MASUK DEPOH KERANA MEREKA TIDAK CUKUP FAHAM DENGAN PERATURAN SEBAGAI TAHANAN DAN BOLEH MEMBUATKAN PETUGAS DEPH NAIK ANGIN. APA PUN PADA UMUMNYA MEREKA MENGANGGAP RAKYAT MALAYSIA RAMAH, MESRA DAN BAIK HATIN. BERADA DI MALAYSIA BAGI MEREKA BAGAIKAN BERADA DI KAMPUNG DAN DALAM KELUARGA SEBDIRI.

  PALING ISTIMEWA SUDIR, BAKRI DAN AMAT RIPALDI SERTA KELUARGA MASING-MASING MERAKAMKAN UCAPAN TERIMA KASIH KEPADA YAB PERDANA MENTERIO, MALAYSIA, YB MENTETRI DALAM NEGERI, YABrs KETUA S/U KDN, YABrs KETUA PENGARAH IMIGRSEN. MEREKA YAKIN DATUK SERI NAJIB DAN RAKAN-RAKAN DAPAT MEMPERTAHANKAN PEMERINTAHAN NEGARA DENGAN MAJORITI YANG LEBIH MANTAP. MEREKA AKAN DOAKAN UNTUK ITU SEBAGAI TANDA TERIMA KASIH ATAS PEMBEBASAN MEREKA.
 • 1 ulasan:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
   Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

   BalasPadam